Koningschieten 2023

Op een prachtige, zonnige Koningsdag werd er traditiegetrouw gestreden om de titel Koning 2023.

Na de vorige koning Jeroen Schlicher en de kinderen uit het dorp samen met Fanfare Aurora in optocht te hebben opgehaald in het dorp werd er bij schutterslokaal Op Den Berg begonnen met het Koningschieten. Bij Fanfare Aurora wist Ruud Joris zich koning te schieten. Vervolgens was het de beurt aan de dames van Schutterij Sint Jan. Na een aantal spannende laatste schoten waarbij de vogel in de kogelvanger bleef hangen en o.a. Marjolein Janssen vol spanning stond af te wachten tot de vogel viel, was het uiteindelijk Fenna van Ratingen die de vogel naar onder wist te laten komen. Bij de jeugd schoot Stan Schepers zich koning onder dezelfde omstandigheden als bij de dames.

Als slotstuk van de dag werd er bij de heren voor de titel Koning geschoten. Robbert-Jan Wijen wist zich na een aantal ronden koning te schieten.

Naast het Koningschieten was er ook voor de jeugd uit het dorp voldoende te doen. Met verschillende spellen en activiteiten, waaronder een dansworkshop, hebben zo’n 120 kinderen zich kostelijk geamuseerd bij het schutterslokaal.

Foto’s: Robin van Arkel