Vrienden van Sint Jan

Schutterij Drumband Sint Jan is sinds kort gestart met een nieuw initiatief: Vrienden van St. Jan. Dit nieuwe initiatief is voor iedereen (zowel kinderen als volwassenen) die de activiteiten van onze vereniging leuk vinden, maar de stap om lid te worden (nog) niet willen nemen. Gedurende 2024 worden er op een drietal dagen speciale themadagen georganiseerd.

Door een financiële bijdrage van de Gemeente Leudal, wordt er dit jaar aan u als Vriend van Sint Jan géén vergoeding gevraagd. Vanaf volgend jaar, 2025, wordt er een kleine vergoeding gevraagd.

Zondag 21 april 2024: Open Dag

Tijdens de themadag Open dag ligt de nadruk op de kennismaking met Schutterij – Drumband Sint Jan: wie zijn wij, wat doen wij allemaal, hoe zit het met de schuttersfeesten en hoe worden kogels gemaakt? Voorgaande thema’s zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die wekelijks of maandelijks voorbij komen en door onze leden worden opgepakt. Daarnaast zijn er tijdens deze dag ook genoeg activiteiten. Voor de jeugd is er bijvoorbeeld een springkussen, wordt de windbuks uit de kast gehaald, is er een speciale knutselhoek en wordt er door de leden van de drumband een heuse drumworkshop gegeven! Volwassenen kunnen zelf met de schuttersbuks schieten en na afloop uiteraard een drankje nuttigen.

Zaterdag 8 juni: Themadag OLS

Wat is eigenlijk een OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest)? En wat gebeurd er allemaal tijdens het Kinjer OLS? Waarom is deze dag voor de Limburgse schutters het hoogtepunt van het schuttersjaar? Dat zijn slechts enkele vragen die worden beantwoord tijdens de themadag Oud Limburgs Schuttersfeest.

Verder is er voor de jeugd tussen 16:00 en 18:00 uur het Boaksums Kinjer OLS! Tijdens het Boaksums Kinjer OLS knutselen we aan trommen, pakken en alles wat nodig is tijdens een optocht. Daarna wordt er gemarcheerd in de optocht en tot slot natuurlijk het windbuksschieten: wie wint het Ummeke?

Voor de volwassenen begint het programma om 18:00 uur. Er worden een aantal teams gemaakt die strijden om de titel ‘Winnaar Boaksums OLS 2024’ en zo de spanning ervaren die de schutters uit het eerste zestal ervaren op het echte OLS.

Zaterdag 31 augustus: De Kampioen van de Vrienden

Natuurlijk willen we aan het eind van het seizoen weten wie de beste schutters van onze vrienden zijn. Daarom houden we op zaterdag 31 augustus de themadag Kampioen van de Vrienden van Sint Jan, waar al onze vrienden individueel voor deze prestigieuze titel strijden. Natuurlijk komt er zowel bij de jeugd als bij de volwassenen een kampioen uit de bus!

Word Vriend van Sint Jan

Wil je Vriend van Sint Jan worden? Meld je dan snel aan! Natuurlijk houden we je gedurende het jaar op de hoogte van activiteiten van en nieuws over onze vereniging. Aanmelden voor de Vrienden van Sint Jan kan bij Thijs Naus via +31 (0)6 25 65 30 80 óf via het contactformulier op onze website.